Öppet: lördagar och söndagar 8 juli–13 augusti.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Karta

White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Bokning B&B

Est 2004


Arabusta

Leve ArabustaDet hela började någonstans runt 2002–2003 när grundarna till Arabusta bodde i London och bl.a. jobbade på kafé och bar. Viljan att driva någonting eget växte och Värnamo kändes som det självklara alternativet eftersom vi alla hade anknytning hit. Kalkyler och budgetar togs fram och projektet började så sakteliga ta form.

Våren 2004 bar det av tillbaka till Värnamo från storstaden och jakten på lämpliga lokaler började. Efter ett tag hittade vi en oslipad pärla vid Julia Fredricssons plats, dessutom ett läge med stans soligaste uteservering!

Under några mycket intensiva veckor under våren 2005 iordningställdes lokalen och den 6 maj öppnas äntligen portarna till det senaste tillskottet till kafélivet i Värnamo!

2009 utökades verksamheten med Café Sergel i Lindshammar som även har B&B.

Med tiden utökades Arabustaklanen med nytillkomna småbaristor och att pussla ihop öppet-, arbets- och dagistider blev aningen svårare så våren 2011 flyttade Arabusta ut på landet. 2013 delade vi upp produktion och servering med sommarverksamheten på Lindshammar glasbruk och tillverkning i förhyrda lokaler.

2015 öppnade vi produktion i Sveahuset i Värnamo, här har vi fortfarande vår produktion av bl.a. praliner. 2017-2019 flyttade själva butiksdelen in i den gamla lanthandeln på Storgatan i Forsheda, kallat Forsheda Finsmakeri. Sommartid ligger fokus på verksamheten i Lindshammar.

Sedan 2019 har vi utanför sommarsäsongen fokus på evenemang som kaffecatering på mässor m.m. och har bas på ostkusten i Västervik/Oskarshamn.AlmåkraMed det började egentligen redan 2004 när Arabusta öppnade kaffebar och delikatessbutik i lanthandeln i Starkeryd utanför Skillingaryd. Butiken lades ner 1965 och det dröjde 39 år innan den öppnade igen!


White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga