Öppet: lördagar och söndagar 8 juli–13 augusti.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Karta

White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Bokning B&B

Café Sergel


Sommartid håller Arabusta till i Café Sergel vid Lindshammar glasbruk. Här äter och dricker du gott och kan även övernatta i det lilla brukshotellet. För bokning av B&B klicka här.

Namnet Café Sergel är en hyllning till glasbrukets avtryck i huvudstaden. Skulptören Edvin Öhrström, mest känd som konstnär och formgivare vid Orrefors glasbruk, upptäckte att Lindshammar hade en förnämling produktion av arkitekturglas; handgjutna glasblock. Följden blev att Öhrström och Lindshammar gav sig in i tävlingen om en skultur vid Sergels torg i Stockholm. Öhrström fick uppdraget, och den 37,5 meter höga obelisken pryder torget sedan 1974. I sanning en stor framgång för ett småländskt glasbruk! Vi valde när vi tog över 2009 att behålla namnet och planerar att skapa flera kopplingar till Sergels torg framöver.

Det finns ytterligare två Café Sergel i världen, vad vi vet. Det ena ligger på ”plattan” i Stockholm och det andra i Glasgow i Skottland.


I det lilla brukshotellet inhystes tidigare mestadels formgivare vid bruket. Huset är byggt 1906 och vi har bevarat de tidstypiska detaljerna men rustat upp bl.a. golv och badrum. Handfat finns i alla rum, dusch i WC finns i korridoren.På nedre plan finns det fyra rum, 2 dubbel och 2 enkel. Här har vi riktiga hotellsängar för en riktigt god natts sömn. Några av våra rum: (du kan klicka på bilderna för förstoring)

White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga