Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

Öppet: främst helger 8 juli–13 augusti.Vi har stängt för säsongen, väkommen åter 23.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Provningar på Sergel B&B


Provningar   

Planerade provningar under sommaren 2022:
Söndag 24 juli kl 16 - Chokladprovning [boka här] 245 kr pp

Vår egen chocolatier är vår ciceron på en jordenruntresa i chokladens underbara värld. Vi provar olika sorter, ursprung, tillverkningsmetoder med mera.
Det blir även prat om chokladens historia, myter, halvsanningar, rena lögner, trender och framtid.

Vi avslutar med en kopp kaffe för den som vill.

Då sommaren normalt bjuder på ett ej så chokladvänligt väder förvarar vi provningschokladen svalt. Är det riktigt varmt på provningsdagen kan proverna bli en aning mjuka, men smaken är där även om provet kan vara en aning för kladdigt för att vara gastronomiskt optimalt.Detta är en öppen provning där man inte behöver boka in ett helt sällskap, utan man kan komma själv om man skulle vilja. Bokningen sker via länkarna ovan.
Du kan även ringa oss på 0383-211 90 eller mejla till info@cafesergel.se,Vi kan oftast även göra andra provningar om ni är minst 8 personer i sällskapet, på ett datum som passar er.

Teprovning
Grönt, svart, rött, vitt – te finns i många varianter. Vi pratar om odling, ursprung, kvaliteter och naturligtvis provsmakar vi ett urval.

Kaffeprovning
Alla vet precis hur man vill att sitt kaffe ska smaka! Vi utmanar dina smaklökar och provar olika ursprung och bryggmetoder samt pratar om kaffe och myter.

Chokladprovning
Vi provar choklad med olika ursprung och kvalitet och pratar om chokladens historia, nyttighet och trender.White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga